Woensdag 8 september
Door: suzannemiddelie
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
08 September 2010 | Verenigde Staten, Rochester
Sorry dat ik jullie heb verwaarloosd maar de eerste week is echt voorbij gevlogen! We hebben natuurlijk ook met veel regeldingen te maken gehad: rooster inplannen, extra optionele lessen onderling verdelen (want bij de optionele lessen kunnen we niet met z’n vijven heen maar telkens maximaal 2 van ons) en natuurlijk onszelf wegwijs maken op de campus! Dit laatste is mij al snel gelukt! Net toen ik vandaag dacht ‘de hele campus te kennen’ wilde ik al laatste gaan uitzoeken waar de zogenaamde ‘Corner Shop’ was. Dus ik vroeg aan een meisje van de koffie/theebar waar de Corner Shop was. Zij vertelde mij dat ik in ‘the tunnels’ moest gaan. Er blijkt dus ondergronds nog een tunnelsysteem te zitten! Hier kan je onder andere terecht voor de wasruimte met wasmachines, het postkantoor en een extra eetgelegenheid waar je taco’s, wraps en pizza’s kan bestellen(de gezonde keuze is hier reuze..;)). Aan het einde is dan de Corner Shop en daar kan je echt alles uit de vriezer kopen: kant en klare sandwiches, kant en klare ‘macaroni and cheese’ en SUPERSIZED Snicker-icecreams! De studenten hebben het hier dus erg makkelijk qua avondeten.
Afgelopen weekend hebben we leuke dingen gedaan:
- Op zaterdag zijn we met de auto van Rijk naar Eastview Mall geweest! Dit was een groot winkelcentrum met bekende winkels zoals Macy’s, Banana Republic, H&M, Footlocker en Victoria’s Secret. Zelf heb ik nog niets gekocht want ik weet zeker dat er nog veel grotere ‘Malls’ zijn haha. Wat ik wel heb gekocht was een ijsje bij Maggie’s en dat was een nieuwe ervaring:
1. Je kiest één of twee soorten ijs. Dat scheppen ze uit de bakken en kwakken ze op het werkblad en daar maken ze met de ijslepel een kuiltje in.
2. Je kiest meerdere soorten ‘ingrediënten’ (bijv. gummybeertjes, chocolade, marsmellows etcetc) en deze worden in het kuiltje gedaan. Dit mixen ze vervolgens met 2 spatels door elkaar heen.
3. Je kiest je hoorntje en daar wordt je grote brok ijs ingeschept!
- Op zondag begonnen we om 12.00 met de picknick voor de eerstejaars studenten van de NTID. Na een introductiespelletje hebben we gezellig gepicknicked en kennis gemaakt met de (dove) docenten en (dove) studenten. Daarna zijn we naar de Field Fair gegaan: een voorlichtingsevenement in de grote sporthal met allemaal kraampjes van alle studentenverenigingen en clubs. Op deze manier kunnen de nieuwe studenten op een snelle manier kennismaken met alle clubs en zich aanmelden als lid. Het is alleen echt bizar dat dus de hele sporthal vol stond met zeker 60 kraampjes! Zo had je bijvoorbeeld kraampjes van de klimclub, de brei-club, de hockeyclub, de intenationale Dovenclub, de bestuurbare-autootjes-club, de zeilclub, de discussieclub , de hiphopdance-club etcetcetc. Wij hebben ons natuurlijk bij meerdere clubs aangemeld en zullen uiteindelijk wel zien waar we ons bij gaan aansluiten. Ik ben toevallig al naar een Ultimate-frisbeetraining geweest en dat was echt wel heel grappig: het is frisbeeën gebaseerd op American Football. Je moet scoren over de achterlijn van je tegenstander.
Terwijl ik terugliep van de training naar ons appartement kwam ik buiten bij de sporthal een vrouw tegen die allemaal lantaarntjes op tafels aan het klaar zetten was. Ik vroeg haar wat er zou gaan gebeuren en zij vertelde mij dat er om 19.30 de jaarlijke ‘Vrouwenceremonie’ zou plaatsvinden in de sporthal. Dit is een ceremonie waarbij RIT specifiek de nieuwe, vrouwelijke studenten welkom heet op de campus (waar 66% van de studenten man is!). Natuurlijk ben ik zelf een kijkje gaan nemen bij deze bijzondere ceremonie die werd afgesloten met een wandeltocht over de campus met de lantaarntjes! Hierna was om 21.30 nog aansluitend het vuurwerk om voor alle studenten op de campus het begin van het nieuwe studiejaar in te luiden.
Gisteravond heb ik mijn eerste Sign Mime les gehad! Bij de introductie van deze les drukte onze dove docent ons op het hart dat dit een les is waar plezier voorop staat want (quote: ) “Er zijn al genoeg lessen waarvoor je je moet stressen en huiswerk voor moet maken!”.
Sign Mime was wel ongeveer wat ik ervan verwacht had: d.m.v. mimiek en lichaamstaal zoveel mogelijk acties en emoties uitbeelden. Omdat we tijdens deze les heel ‘actief uitbeeldend’ bezig zijn en er dus minimaal gebaard word, is ons beginnersniveau van ASL(American Sign Laguage) totaal niet van invloed! De meeste studenten in deze les zijn doof en zij komen dus juist met enorm leuke ideeën en visuele creaties! Zo moesten we in ons eerste’ rondje’ (waar we dus ook echt allemaal in en cirkel staan) allemaal een denkbeeldige ballon doorgeven aan elkaar. Maar iedereen moest wel iets origineels met de ballon doen. Zo wreef bijvoorbeeld één meisje de denkbeeldige ballon over haar haar en maakte hierdoor haar haar statisch. Een andere jongen at de denkbeeldige ballon op en blies vervolgens op zijn duim om zo zijn buik op te blazen. In het tweede rondje kreeg iedereen een leeftijd toebedeeld en vervolgens moest iedereen iets doen met kauwgom (wat dus bij je leeftijd paste). De kauwgom werd onder tafels en op kunstgebitten geplakt! Genoeg creativiteit hier dus! ;) Hopelijk kan ik een keer een ‘rondje’ filmen en plaatsen op m’n blog!
Als er één woord van toepassing is op het weer hier in Rochester dan is het wel ‘wisselvallig’. Zo hadden wij afgelopen dinsdag weer een enorm mooie zonnige dag met 33 graden maar ’s avonds kwam hier de hemel naar beneden inclusief hevige onweer en bliksem! De oorzaak van de wisselvalligheid schijnt te komen doordat we vlakbij het Ontario-meer zitten, die zo nu en dan voor wat spontane neerslag zorgt! Omdat alle weertypen op één dag voor kunnen komen heeft het checken van de weersverwachting weinig nut. Dus ik zie morgen wel wat voor weer het is :)
Weltrusten, x
09 September 2010 - 05:24
Jasper N.:
Heey Suus,
leuk om te horen dat je het daar zo naar je zin hebt. Hou ons op de hoogte van je avonturen, ik zal je velgen ;-).
Xx Jappie -
09 September 2010 - 05:50
Karel:
@Jappie Helemaal mee eens! :-) -
09 September 2010 - 06:10
Joop En Karin Leek:
Heey Suus,
Wat leuk dat je ons op de hoogte houdt. We vinden het erg leuk om je reisverslag te lezen en kijken al naar je volgende verslag uit.
Geniet ervan, want dit maak je maar 1x in je leven mee :)
xx Joop en Karin -
09 September 2010 - 09:10
José:
Hee Suus!
Wat een supergave dingen maak jij allemaal mee daar! Ongeloofelijk! Dit geeft mij helemaal ideen om na mijn opleiding te doen;) Haha
Nog heel veel plezier en ik heb al zin in je volgende verhaal!
Kusjes! -
09 September 2010 - 10:12
Anneloes:
Hoi suus, geweldig hoe je daar jouw tijden beleeft!!! Zou echt top zijn om dat filmpje te maken :)Hier is het ook wisselvallig qua het weer. Je merkt echt verschil tussen Amsterdam en Utrecht! xx -
09 September 2010 - 17:21
Simone:
Heee Suus!
Jeetje wat een verhaal:D!! Super leuk om te lezen!
Blijf genieten van elke dag...
Tot het volgende verhaal;)
xxx -
09 September 2010 - 21:32
Dzanh:
Hey Suus!
Via mijn hyves voorpagina heb ik je blog ontdekt. Wow, dat je weer in Amerika zit! leuk om je reisverslag te lezen, :) Ik heb je laatste verslag van 8 sept gelezen. Nog niet "vorige" gelezen, want ik ga nu slapen voor morgenvroeg werken. Whaha, in het weekend zal ik nog aantal je reisverslag uitlezen, ;)
En ik ga je verslagen tuurlijk bijhouden en volgen wat je gaat beleven!
Geniet ervan en succes ermee!!
Xx, Dzanh -
09 September 2010 - 21:33
Dzanh:
Oh ja, trouwens ook leuke foto's :) -
10 September 2010 - 12:25
Elaine:
Wat leuk om te horen wat jouw belevenissen in Amerika zijn :-). Heel veel plezier verder en tot volgend verhaal! xxx -
10 September 2010 - 17:06
Tante Lil:
Hai Suus
Weer met plezier zitten lezen joh!
Wat heb jij in de eerste les met de ballon gedaan. Hoe crea was je?
Leuk, dat je weer de tijd nam om ons uitgebreid "bij te praten"
Bedankt!
groetjes de hollebalgies -
11 September 2010 - 10:22
Tante Rietje En Joop:
Lieve Suzan,
doordat onze p.c. in reparatie was hebben we je nog geen berichtje kunnen sturen en lezen nu pas over je spannende belevenissen.
Geniet ervan !
Liefs uit Beets.
11 September 2010 - 11:00
Femke:
Hee Suus dat klinkt allemaal erg goed! Geniet ervan, maar dat kost niet zoveel moeite geloof ik;)
X -
12 September 2010 - 12:12
Lydia:
Heey Suus!
Leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt!
We hebben inmiddels de eerste borrel gehad, was wel saai hoor zonder jou ;).
Morgen eerste vergadering zonder je, wordt spannend ;).
xxx