The day before - Reisverslag uit Ursem, Nederland van Suzanne Middelie - WaarBenJij.nu The day before - Reisverslag uit Ursem, Nederland van Suzanne Middelie - WaarBenJij.nu

The day before

Door: suzannemiddelie

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

31 Augustus 2010 | Nederland, Ursem

Hallo allemaal,

Vanavond heb ik alle laatste dingen gedaan: scans van belangrijke documenten uitgeprint, chocoladekoekjes bij m'n handbagage gestopt, familie en vrienden gebeld en de laatste schone was in mn koffer gedaan! :D
Vandaag ben ik in Utrecht nog naar de (verplichte) praktijkdag in het UMC geweest. Dit was erg gezellig en ik ben blij dat ik mijn klasgenoten toch nog heb gesproken en gezien voordat ik vertrek! Ik heb meteen mijn laptop van mijn kamer meegenomen zodat ik in Amerika makkelijk contact met jullie kan houden via deze blog en via Skype! Wie dus Skype heeft kan zich bij deze aanmelden ;)

Verder hebben we ondertussen al een voorlopig rooster vanuit het Rochester Institute of Technolgy(RIT) gekregen! De directrice van het National Technical Institute of the Deaf(NTID), Linda Siple, heeft de volgende lessen voor ons gereserveerd:

- Instructie in ASL (American Sign Language): beginnerslessen in de Amerikaanse Gebarentaal!
- Creative Sign Mime: in deze lessen wordt aandacht besteed aan het ruimtegebruik(van je Gebarenruimte)in de Amerikaanse Gebarentaal, creatieve oplossende bewegingen en originele ideeën.
- Deaf art and artists: Deaf art is kunst van dove mensen waarin de positieve en negatieve ervaringen van hun Doofheid naar voren komt. In deze lessen gaan we deze kunst beoordelen en kijken of we te maken hebben met een kunstenaar die Doof is of dat we te maken hebben met een Dove kunstenaar...!
- Diversity in Deaf Community: hierbij gaan we kijken naar alle sociale lagen in de Amerikaanse Dovencultuur.
- Deaf theater production: we mogen deelnemen aan een speciaal opgezet doof theaterstuk!

Zo te zien aan de bovenstaande lessen wordt er erg diep ingegaan op alle aspecten van de Amerikaanse Gebarentaal en de Amerikaanse Dovencultuur! Hier in Nederland hebben wij al deze aspecten in één vak behandeld: Dovencultuur. Ik ben dus erg benieuwd hoe alle lessen precies worden ingevuld!

Morgenochtend vertekken Hester, Jetske en ik om 12.15 vanaf Schiphol! 's Avonds om 18.30 (plaatstelijke tijd) landen wij hopelijk veilig en wel op NY JFK! Daar aangekomen zullen Lisanne en Rijk (Lisanne mijn 'roommate' en Rijk de deeltijdstudent(zie eerste blogverhaal)) ons verwelkomen en gaan we gezellig een drankje doen om te horen wat zij allemaal al hebben beleefd in hun vrije week in New York City! We overnachten in een hostel in NYC en gaan dan met z'n vijven op donderdagochtend om 09.45 met de trein naar Rochester! Het zal een lange treinreis worden maar we zullen wel veel van het landschap zien! :D Linda Siple komt ons ophalen vanaf het treinstation in Rochester, dus dat is helemaal super! We hebben al typisch Hollandse kadootjes voor haar mee: Amsterdamse gevelkoekjes, Delftsblauwe klompjes, oerhollandse onderzettertjes, drop en natuurlijk pakjes stroopwafels!

"Weltrusten"! ;)
Kus suus

• 31 Augustus 2010 - 19:56

Marjanne:

Heee Suus!
    Een hele goeie reis en ontzettend veel plezier gewenst!!! Geniet ervan :)

Xxx

• 31 Augustus 2010 - 20:18

Micky:

Hey Suus,

Voor de 100e x ;) Heel veel plezier!
    Ik zal je missen, tot over 10 weekjes!

(K)

• 31 Augustus 2010 - 20:27

Celine:

Suus!!
    Heel veel plezier daar aan de andere kant van de oceaan. Het klinkt allemaal super wat je daar gaat doen. Geniet ervan!
    Liefs, Ce

• 31 Augustus 2010 - 20:36

Alis:

USA, here she comes!

:-D

• 31 Augustus 2010 - 20:38

Kimberley:

Heeeel veel plezier daar!! Geniet van de reis en ook van de treinreis door het mooie land. Ik zie de foto's en verhalen wel verschijnen;-)!

• 31 Augustus 2010 - 20:55

Anhtoan:

Vergeet je Nutella niet mee te nemen! :d Ow, die hebben ze in de States natuurlijk ook..
    Nou, geniet ervan! Goeie reis, veel succes met de lessen en ik ben benieuwd naar je belevenissen!
    Kus

• 01 September 2010 - 05:53

Karel:

Dit gaat vet worden, veel plezier! :-)

• 01 September 2010 - 07:09

Jan En Joke V Kooten:

Zal ons benieuwen.
    Als je maar blijft praten :<)

• 01 September 2010 - 07:23

De Hollebalgies:

Hai Suus

Een hééééééééle goeie reis. En een fantastische tijd met veel mooie en leerzame momenten.

Reiskussen vanaf Wieringen

• 01 September 2010 - 07:27

Senna:

SUPERRR SUUS! Ik ben erg benieuwd wat je allemaal gaat beleven, en ook wel een beetje jaloers ;) Maar wie weet heb ik volgend jaar nog een kans :)
    Heel veel plezier, geniet ervan en tot over 10 weken!

Have fun!

• 01 September 2010 - 07:52

Lydia:

Ook voor de zoveelste keer: heel veel plezier!
    Zal een drankje voor je doen op de borrels ;).

xxx

• 01 September 2010 - 09:27

Marloes Bronstring:

Hai Suus!

Klinkt allemaal echt super wat je gaat doen! Ben echt benieuwd naar al je verhalen!
    Na gisteravond nog een keer: Heel veel plezier!

Kus

• 01 September 2010 - 09:46

De Schoutentjes:

Super stoer zeg!

We gaan ons meteen aanmelden voor je reisverslagen!

• 01 September 2010 - 11:38

Simone:

Hai Suus.

Nou daar ga je dan, voor 10 weken naar USA.
    Ik zal je gaan missen en ik zal me best doen bij fam. Broekhuizen;)
    Ik lees vanzelf wel je verhalen:D

xxx

• 01 September 2010 - 17:20

Elaine:

Spannend hoor! Ben je daar veilig aangekomen? Heel veel plezier daar en ik ben benieuwd naar je verhalen en foto's :-D. Xxx

• 01 September 2010 - 17:27

Ineke:

Hi Suus,

Have a nice time there,
    with lots of fun!

Bye, bye from de Hoekstraatjes

• 03 September 2010 - 23:58

Michiel:

Suus! en the day after!? ik wacht in spanning. Leuke foto trouwens ;)
    kus!

Verslag uit: Nederland, Ursem

Stage bij NTID

11 November 2010

Tweeëneenhalve week in een notendop

26 Oktober 2010

Een mazzel-weekje

05 Oktober 2010

Halverwege
Suzanne

Hallo allemaal! Zoals jullie al gehoord hebben mag ik 10 weken intern stage gaan lopen bij de National Technical Institute for the Deaf (NTID) aan de Rochester Institute of Technology (RIT)! Zo'n 10% van de studenten aan de RIT is doof/slechthorend. Hierdoor hebben zij een speciale afdeling voor de dove/slechthorende studenten: NTID. Daar hebben zij vaste tolken Amerikaanse Gebarentaal in dienst. Wij, Jetske, Hester, Lisanne en Rijk, zullen dus genoeg te zien krijgen! Ook heeft de plaats Rochester het hoogte percentage dove/slechthorende inwoners van heel Amerika. Tijdens én buiten schooltijd zullen wij dus genoeg kunnen oefenen met de Amerikaanse Gebarentaal! Wil je meer weten? Kijk op de website: www.ntid.rit.edu. Via deze website hoop ik jullie op de hoogte te kunnen houden van al mijn belevenissen. Hopelijk kunnen jullie mij ook op de hoogte houden van alle perikelen in Nederland! :D Kus suus

Actief sinds 12 Juli 2010